Finn musikk på nettet

Ettersom de gamle platebutikkene er nesten utdødde over store deler av landet, må man gå på nettet for å finne et godt utvalg av musikk.

36742-girl-listen-music

Det kan være både en fordel og en ulempe. Fordelen er at musikken er lett tilgjengelig døgnet rundt, men disse nettsidene har selvsagt ikke den samme sjarmen som en platebutikk, og man får ikke kjøpt coveret til CD-en eller singelen. Man kan derimot lytte til musikk og kjøpe musikk dersom man vil laste den ned. På den måten har strømmetjenestene overtatt funksjonen til platebutikkene.

Spotify er en av de største strømmetjenestene på nettet. Utvalget av musikk som tilbys er voksende, og mange kjente og ukjente plateselskaper har musikken sin liggende på Spotify. Men det er ikke alle plateselskap som gir ut musikken til Spotify, derfor er det ikke sikkert man finner nøyaktig den sangen eller den gruppen man leter etter.

187760-heart-on-a-musical-store

WiMP er en norsk strømmetjeneste som har millioner av låter å velge blant. Man kan abonnere på nettsiden for å spille all den musikken man vil, og hvis man ønsker å laste ned musikk, kan man gjøre det også, dersom man betaler litt ekstra. WiMP har utvidet til mange land, og de har alltid et stort utvalg av musikk fra vertslandet. Derfor er dette et fint sted å finne norsk musikk.

Selv om YouTube først og fremst er en videoside, har de også mye musikk, enten i form av liveopptak, videoer eller amatøropptak. Noen ganger legges også sangene ut sammen med stillbilder eller lysbildeshow. iTunes er en annen viktig musikkside som tilbyr et stort utvalg av musikk.